Ε.ΚΑ.ΤΕ. ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Διευθυνση

Παίονος 11
1016 Λευκωσία
Τ.Θ. 22436
1521 Λευκωσία

Εκπρόσωπος Λεμεσού: Κατίνα Κώστα (99147099)
10ος Δρόμος Αρ. 12
4157 Κάτω Πολεμίδια
ppsart@cytanet.com.cy

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 22 466426
Fax: 22 466424

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

Ε.ΚΑ.ΤΕ. ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου ιδρύθηκε το 1964. Από τότε και μέχρι σήμερα λειτουργεί υπό καθεστώς σωματείου που η κοινωνική του δράση και προσφορά το έχει αναδείξει ως αξιόλογο μη κυβερνητικό οργανισμό που εκπροσωπεί τους Επαγγελματίες Εικαστικούς Δημιουργούς.

Το ΕΚΑΤΕ είναι μέλος και εκπροσωπεί την Κύπρο στην IAA (International Association of Art). Πρωταρχικός σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η προαγωγή της εικαστικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο, η διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και του καλλιτεχνικού έργου σε όλους τους τομείς των καλών τεχνών και η μέριμνα για τα συμφέροντα των Κύπριων καλλιτεχνών. Οι σκοποί αυτοί επιδιώκονται και πραγματοποιούνται με συντονισμένες προσπάθειες των μελών, με ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, με επαφές και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καθώς και συνεργασία με άλλες πνευματικές και πολιτιστικές οργανώσεις της Κύπρου και του εξωτερικού.Το ΕΚΑΤΕ περιλαμβάνει 400 περίπου μέλη από όλη την Κύπρο. Κάθε χρόνο εισέρχονται στο ΕΚΑΤΕ περίπου 40 νέα μέλη. Το Επιμελητήριο διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με έδρα την Λευκωσία. Πέντε από τα μέλη του Δ. Συμβουλίου εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση και τα υπόλοιπα τέσσερα από επαρχιακές συνελεύσεις που προηγούνται δυο εβδομάδες της Γενικής. Το Δ.Σ. έχει τριετή θητεία.

Κάθε καλλιτέχνης, Κύπριος υπήκοος, έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. είτε ως απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών (τριετούς τουλάχιστο φοίτησης) παρουσιάζοντας δείγματα δουλειάς του, είτε αν δεν είναι πτυχιούχος, μετά από κρίση της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας και δημιουργικής εργασίας από ειδική επιτροπή. Αλλοδαποί εικαστικοί καλλιτέχνες που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και πληρούν τα τυπικά προσόντα μπορούν επίσης να γίνουν μέλη μας με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται και για τους Κύπριους.

Το 1964, μια ομάδα εικαστικών δημιουργών, προερχόμενοι από όλη την Κύπρο, ίδρυσαν το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών, βάζοντας τις βάσεις για την ποιοτική ανέλιξη της Κυπριακής Τέχνης και προωθώντας παράλληλα τα κοινά επαγγελματικά συμφέροντα των Κυπρίων καλλιτεχνών.Οι πρωτομάστορες αυτοί θεσμοθέτησαν την Παγκύπρια Έκθεσή τους ως το σημείο αναφοράς για τους παλαιότερους αλλά και το κριτήριο ποιότητας για τους νεοεισερχόμενους καλλιτέχνες. Αυτή η διαδικασία κράτησε μέχρι το 2006, όπου μετά από Καταστατική Συνέλευση εισήχθη νέος θεσμός αξιολόγησης.Τιμή και ευγνωμοσύνη οφείλουμε στους καλλιτέχνες που ίδρυσαν το Ε.ΚΑ.ΤΕ, καθώς επίσης και σε εκείνους που ανέλαβαν στη συνέχεια, και με την προσφορά τους συνέτειναν ώστε να υπάρχει ως σήμερα.

Διοικητικό Συμβούλιο 2015-2018

Πρόεδρος: Κατίνα Κώστα

Αντιπρόεδρος: Κάτια Σαββίδου

Γενική Γραμματέας: Αντρούλα Αντωνιάδου

Ταμίας: Πέτρος Παπασάββα

Βοηθός Γραμματέας: Αριστοτέλης Δημητρίου

Βοηθός Ταμίας: Αννέττα Στυλιανού

Μέλη:

Νίκος Μοσχάτος

Γιώργος Μωϋσή

Έλενα Κοτασβίλι

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • Ε.ΚΑ.ΤΕ. ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...