ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ (ΕΝ.Α.Ζ.), ΤΜ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Διευθυνση

Μονής Κύκκου 16,
3071 Λεμεσός, Κύπρος

christalladrousioti@gmail.com

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25332543, 96250070
Fax: 25755816

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ (ΕΝ.Α.Ζ.), ΤΜ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Η Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (ΕΝ.Α.Ζ.), Τμήμα Λεμεσού ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί κλιμάκιο της Παγκύπριας Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων.

Κυριότεροι στόχοι της ΕΝ.Α.Ζ. είναι η καλύτερη προβολή της δουλειάς των μελών της, η ενθάρρυνση και προώθησή τους και η συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Η υλοποίηση των στόχων επιδιώκεται με τη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων των μελών της, τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων σχετικών με την τέχνη, τη συμμετοχή του σωματείου σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ.

Η ΕΝ.Α.Ζ. Λεμεσού συμμετέχει ανελλιπώς στις Παγκύπριες Εκθέσεις ζωγραφικής που διοργανώνει ο παγκύπριος φορέας, ενώ από το 1992 διοργανώνει τις δικές της ετήσιες εκθέσεις στη Λεμεσό και παράλληλα πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις με ειδικό θέμα όπως: «Θαλασσογραφίες», «Παλιά Λεμεσός», «Φθινοπωρινές πινελιές», «Καρναβάλι», «Η Κύπρος μας».

Για επιμόρφωση των μελών της πραγματοποιεί επισκέψεις σε γκαλερί, ενώ έχει διοργανώσει διάφορες διαλέξεις με θέματα όπως: «Η πορεία της ζωγραφικής μέσα από τους αιώνες», «Η μοντέρνα τέχνη», «Η διάσταση των χρωμάτων στην ψυχολογία και την τέχνη», «Μπαρόκ», «Ασσυριακές επιδράσεις στην αρχαϊκή Κυπριακή τέχνη», «Συγκυρίες που οδήγησαν στην Αναγέννηση», «Τα υλικά ζωγραφικής ως ειδοποιός διαφορά των μεγάλων ενοτήτων της» κ.ά.

Το Τμήμα Λεμεσού της ΕΝ.Α.Ζ. έγινε μέλος του «Συντονιστικού» τον Απρίλιο του 1996.

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ (ΕΝ.Α.Ζ.), ΤΜ. ΛΕΜΕΣΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...