ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Διευθυνση

Ειρήνης 110
3041 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 99633711
Fax: 25582816

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Η Χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί» ιδρύθηκε το 1984. Βασικός στόχος της η καλλιέργεια και ανέλιξη της μουσικής κίνησης στη Λεμεσό και στην Κύπρο γενικότερα. Ιδρυτής της υπήρξε ο συνθέτης Νίκος Βήχας ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο μόνιμος μαέστρος της.

Η χορωδία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Λεμεσιανό Καρναβάλι του 1984 και αμέσως μετά συμμετείχε στο Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λεμεσού, που διοργάνωσε ο Πνευματικός Όμιλος Λεμεσού. Από τότε παρουσιάζεται ανελλιπώς σε όλα τα Παγκύπρια Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής, ενώ συμμετέχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις τόσο στη Λεμεσό όσο και στις άλλες πόλεις.

Η χορωδία έχει συνεργαστεί με μαέστρους, συνθέτες και χορωδίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, με την Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού κ.ά. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικά ονόματα της μουσικής όπως η Αμερικανίδα μαέστρος Tamara Brooks, ο Γιάννης Αυγερινός, ο Μιχάλης Ροζάκης, η Άρμεν Μπέγκερ της ελληνόφωνης Γερμανικής Χορωδίας «Βοριάς» κ.ά.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Χορωδιακά Τραγούδια» σε εναρμόνιση Νίκου Βήχα, που περιλαμβάνει και διασώζει έργα του Σόλωνα Μιχαηλίδη, καντάδες, καθώς επίσης και έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών.

Στα πλαίσια των προσπαθειών της για προώθηση των μουσικών πραγμάτων στον τόπο μας, η χορωδία, προχώρησε τον Ιούνιο του 1995 στην ίδρυση του Πολιτιστικού Ομίλου «Μοντέρνοι Καιροί», με στόχο τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την παρουσίαση νέων ταλέντων, αλλά και την απονομή τιμής σε άτομα με αξιόλογη πνευματική και πολιτιστική προσφορά. Σ’ αυτά τα πλαίσια έχει τιμήσει μέχρι σήμερα: τον εκπαιδευτικό Σταύρο Ολύμπιο, τη διευθύντρια της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού Κύπρου, Ιόλη Μουστερή, την διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Αμμοχώστου, Τασούλα Κουλέρμου, την ποιήτρια Πίτσα Γαλάζη και τον εκπαιδευτικό Γιάγκο Βαρνάβα.

Ανάμεσα στις ολοκληρωμένες δουλειές που παρουσίασαν μέχρι σήμερα οι «Μοντέρνοι Καιροί» ξεχωρίζουν: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, 1994. «Αγιογραφίες», έργο αφιερωμένο στον Δημήτρη Λάγιο, σε μουσική Κούλη Θεοδώρου και στίχους Ανδρέα Παράσχου, 1998. «Τιμής Ένεκεν», με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας Φρόσως Χατζηγεωργίου, τον Απρίλιο του 2000. Το «Τιμής Ένεκεν» κυκλοφόρησε και σε ψηφιακό δίσκο.

Η Χορωδία «Μοντέροι Καιροί» είναι ιδρυτικό μέλος του «Συντονιστικού».

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...