ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ

Διευθυνση

Πηνελόπης 24
3101 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 99455630
Fax: 25580357

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ

Η χορωδία Εμμέλεια δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2004. Από τότε πήρε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία ανεβάζοντας ταυτόχρονα και παραστάσεις αξιώσεων.

Η χορωδία αποτελείται από δυο τμήματα, το εφηβικό κοριτσιών και το μικτό τμήμα ενηλίκων.

Μαέστρος των δυο τμημάτων είναι η Ελένη Κυπριανού, διπλωματούχος (masterdegree) στη Διεύθυνση Χορωδίας και στα Μουσικοπαιδαγωγικά - Ανώτερα Θεωρητικά - Τραγούδι της Μουσικής Ακαδημίας Liszt Ferenc στη Βουδαπέστη και μέλος του Διεθνούς Μουσικολογικού, Μουσικοπαιδαγωγικού Ομίλου Kodaly (International Kodaly Society, με έδρα τη Βουδαπέστη).

Η Εμμέλεια επιδίδεται στο παγκόσμιο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, σε διασκευές τραγουδιών της έντεχνης ελληνικής αλλά και δημοτικής μουσικής. Μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της χορωδίας είναι η οπτικογράφησή της από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Mezzo, οι συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου σε έργα του Ούγγρου Bartok Bela, η συμμετοχή σε διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ όπως στο Olympic Choir Games (Graz, Αυστρία Ιούλιος 2008), στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Ιούλιος 2005, (τιμητική διάκριση στον τομέα του φολκλόρ), στο 16th International Festival of Advent and Christmas Music στην Πράγα (χάλκινο μετάλλιο), η συμμετοχή, με διοργανωτή τον Οργανισμό Λυρικής Σκηνής Κύπρου, στις όπερες «Ηansel und Gretel» (με κρατική ορχήστρα Κύπρου), «I Paggliacci» και «Cavalleria Rusticana» (με το Εθνικό Θέατρο Σερβίας) , οι χριστουγεννιάτικές συναυλίες με τίτλο «Νότες Χριστουγέννων» το Δεκέμβριο 2006 με τη διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Κλειώ Μυτιληναίου, σολίστ της Εθνικής Όπερας Ουγγαρίας, η συμμετοχή στον παγκόσμιο χορωδιακό διαγωνισμό Praga Cantat αποσπώντας αργυρό μετάλλιο το εφηβικό τμήμα κοριτσιών και χάλκινο το μικτό τμήμα ενηλίκων.

Με θέμα την ελληνική μουσική ξεχωρίζειι η συναυλία με τον Ελλαδίτη συνθέτη Νότη Μαυρουδή, η συναυλία «Μ.Χ. παρών!», αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι καθώς και η συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο στο Ριάλτο.

Η χορωδία «Εμμέλεια» έχει να παρουσιάσει μια πολύ πλούσια συνεργασία με Δήμους, οργανωμένους φορείς, καθώς και πολλές παρουσιάσεις από τηλεοπτικά προγράμματα του Ρ.Ι.Κ.

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΕΜΜΕΛΕΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...