ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Διευθυνση

Τ.Θ. 51646,
3507 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 99353644
Fax: 25727673

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η χορωδία « ΑΡΗΣ » Λεμεσού ιδρύθηκε το 1938 από τον αείμνηστο Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος τη διεύθυνε μέχρι το 1956, όταν έφυγε για να αναλάβει τη διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Το 1962 η χορωδία έκανε ένα νέο ξεκίνημα αυτή τη φορά κάτω από τη διεύθυνση του Μαρίνου Μιτέλλα, οποίος εξακολουθεί να είναι ο μόνιμος μαέστρος και διευθυντής της.

Από την ημέρα της ίδρυσής της η Χορωδία υπηρετεί με συνέπεια, σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια την ποιοτική χορωδιακή μουσική. Με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κάθε είδος χορωδιακής μουσικής – από κλασσικά έργα μέχρι και δημοτικά τραγούδια – η Χορωδία συμμετείχε σε πλήθος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αποσπώντας κολακευτικές κριτικές και επιτυγχάνοντας να καταξιωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα καθ΄ όλα άρτιο μουσικό σύνολο, για πολλούς, η καλύτερη ίσως, χορωδία της Κύπρου.

Εκτός από τις έξι τόσες συναυλίες που έδωσε στην Ελλάδα την περίοδο 1974 – 1984, η Χορωδία έδωσε παραστάσεις στη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, όπου έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής του Άρνεμ και τη Βρετανία, όπου συμμετείχε και στο περίφημο Φεστιβάλ του Χλαγκόχλεν της Ουαλλίας.

Η Χορωδία έχει στο ενεργητικό της επτά δίσκους με έργα Κυπρίων και Ελλαδιτών συνθετών. Η τελευταία δισκογραφική της εργασία είναι το CD με ζωντανή τη συναυλία που έδωσε η χορωδία στο Κηποθέατρο του δήμου Λεμεσού με τη μαντολινάτα Nienderkassel Γερμανίας.

Tον Οκτώβριο του 2002 έλαβε μέρος στη μεγάλη πανηγυρική συναυλία του Μάριου Τόκα στο ΗΡΩΔΕΙΟ Αθηνών με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες. Το Νοέμβριο του 2005 συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Αγριά του Βόλου και το τον Ιούνιο του 2006 συμμετέχει σε συναυλίες στην Ιταλία (Ρώμη, Κοσέντζα, Μπάρι) φιλοξενούμενη της χορωδίας Novum Convivioum Mysicum Ρώμης εκτελώντας εκκλησιαστικά και κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια. . Επίσης το 2006 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις της Πάτρας, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και στη συνέχεια στα Δημήτρια Θεσσαλονίκης. Επίσης την ίδια χρονιά έδωσε συναυλία στη Λεμεσό με την μαντολινάτα του Νίντερκασσελ Το 2007 ήταν η συμμετοχή στις συναυλίες του Μάριου Τόκα με το έργο του ‘’Θεογεννήτωρ Μαρία’’, στη Λευκωσία και Λάρνακα , η συμμετοχή στη συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας Κύπρου με το έργο ‘’ Μακάριος ο Νυν και Αεί ‘’ των Α. Λυκαύγη και Γ. Κοτσώνη, και στα εγκαίνια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με έργα του Μάριου Τόκα. Το 2008 δίνει συναυλίες στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, φιλοξενούμενη της τοπικής μικτής χορωδίας Jedinstvo και το 2009 σε πόλεις της Βόρειας Ιταλίας (Βερόνα, Σιρμιόνε ) και στο ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Έδωσε επίσης συναυλία στην Κολωνία της Γερμανίας με τη μαντολινάτα του Nienderkassel.

Έχει διοργανώσει μέχρι τώρα 4 Ευρωπαϊκά χορωδιακά Φεστιβάλς με συμμετοχή Ευρωπαϊκών και Ελληνικών χορωδιών, το τελευταίο το 2010.

Το 2011 γιορτάζει το πενηντάχρονα της (1961-2011) με το μαέστρο της Μαρίνο Μιτέλλα και προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων. Η πρώτη ήταν αφιερωμένη στο Μάριο Τόκα, με τον οποίο συνεργάστηκε για χρόνια η χορωδία και έγινε τον Απρίλιο του 2011 υπό την αιγίδα και στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχει διοργανώσει μέχρι τώρα 4 Ευρωπαϊκά χορωδιακά Φεστιβάλς με συμμετοχή Ευρωπαϊκών και Ελληνικών χορωδιών, το τελευταίο το 2010.

Είχε συμμετοχή στην παρουσίαση της οπερέττας Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ με την κρατική ορχήστρα Κύπρου, το Σεπτέμβριο του 2011 στη Λεμεσό και Λευκωσία.

Διοικητικό Συμβούλιο 2016:

Πρόεδρος: Πατρίκιος Παύλου

Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Νεοφύτου

Γραμματέας: Ανδρέας Παρασκευόπουλος

Ταμίας: Κώστας Πάφιος

Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας: Δημήτρης Σούγλης

Μέλος - Οικονομικά: Σόνια Κύρκου

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μαρίνος Μιτέλλας

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...