ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ)

Διευθυνση

Οδός Αγκύρας, 120,
1ος όροφος
(Πάνω από Σ.Π.Ε. Μόρφου)
Λεμεσός

Ταχ. Διεύθυνση : Τ. Θ. 56424, 3306 – Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25384381
Fax: 25571549

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ)

Το Τμήμα Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, είναι το πρώτο από τα Παραρτήματα της, με έτος ίδρυσης το 1984. Είναι επίσης Ιδρυτικό μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού.

Έχει σήμερα πέραν των 400 εγγεγραμμένων μελών, τα περισσότερα από τα οποία συμμετέχουν ενεργά στις πολλές δραστηριότητες που διοργανώνει. Είναι δε πολύ θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Το Παράρτημα της Λεμεσού βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μια περιοχή, η οποία εντάσσεται μέσα στα σχέδια ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, σ’ ένα πλήρως ανακαινισμένο οίκημα, στην οδό Αγκύρας 120, (πάνω από τη Σ.Π.Ε. Μόρφου).

Πρόκειται για ένα όμορφο και καθ’ όλα λειτουργικό χώρο. Είναι πλήρως εξοπλισμένος και διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και ανέσεις, με μια μεγάλη και όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων, ένα άρτια εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο στη διάθεση των μελών του, καθώς επίσης και μια πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία, περιοδικά και άλλα έντυπα που αφορούν τη φωτογραφική τέχνη. Η βιβλιοθήκη αυτή ενημερώνεται συνεχώς.

Σκοπός της ίδρυσης της ΦΕΚ είναι η ανάπτυξη και πρόοδος της φωτογραφικής τέχνης, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης του πολιτιστικού επιπέδου στην Κύπρο. Η Εταιρεία δεν λαμβάνει υπόψη, πολιτικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις, εθνική προέλευση και θρησκεία. Οι σκοποί αυτοί επιδιώκονται με διαλέξεις, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, οργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων και διαγωνισμών, προβολές διαφανειών, ψηφιακών εικόνων και κινηματογραφικών ταινιών, την προώθηση οποιωνδήποτε άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν και αναπτύσσουν το ενδιαφέρον στις γνώσεις, την εξάσκηση της φωτογραφικής τέχνης και επιστήμης και τέλος τη διοργάνωση εκδηλώσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι δραστηριότητες της είναι πάρα πολλές, μεταξύ των οποίων διαλέξεις και σεμινάρια σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας, εκθέσεις, προβολές, workshops, διαγωνισμοί φωτογραφίας και εκδρομές με σκοπό τη φωτογράφηση. Εδώ και μερικά χρόνια δε, διοργανώνει, ετησίως, σειρές μαθημάτων φωτογραφίας με μεγάλη επιτυχία. Μαθήματα τα οποία διδάσκουν έμπειροι και προσοντούχοι καθηγητές στον τομέα αυτό. Διοργανώνει επίσης μαθήματα για προχωρημένους ή ακόμα και για εξειδικευμένα θέματα πάνω στην φωτογραφία, όπως είναι η ψηφιακή φωτογραφία.

Η ΦΕΚ Λεμεσού έχει όμως να δείξει και το Φιλανθρωπικό της πρόσωπο, έχοντας ως φιλοσοφία της, τον συνδυασμό της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο με την τέχνη. Ενίοτε διοργανώνει, μέσα στα πλαίσια της ανθρωπιστικής αυτής προσφοράς της, εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την συγκέντρωση χρημάτων, μέσα από πώληση φωτογραφιών των μελών της, οι οποίοι τις προσφέρουν αφιλοκερδώς, για ενίσχυση Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων.

Η ΦΕΚ Λεμεσού, θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντες της, δημιουργεί δεσμούς και με ξένους Φωτογραφικούς Ομίλους, συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή πολιτιστικών δρώμενων με άλλες χώρες.

Πολλά μέλη της λαμβάνουν μέρος, όχι μόνο σε Εθνικούς Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς, αλλά και σε Διεθνείς. Στο εξωτερικό λαμβάνουν μέρος σε Φωτογραφικά Σαλόνια, υπό την αιγίδα της FIAP που είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης, της οποίας η ΦΕΚ είναι μέλος. Σκοπός η απόκτηση τίτλου, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση και αναγνώριση των ερασιτεχνών και όχι μόνο φωτογράφων. Η διαδικασία απαιτεί χρόνο, υπομονή και σοβαρή δουλειά. Επιγραμματικά αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους τίτλους: AFIAP (Artist FIAP), EFIAP (Excellence FIAP), MFIAP (Master FIAP) κ.α. Η ΦΕΚ Λεμεσού είναι πολύ περήφανη που αρκετά από τα μέλη της είναι κάτοχοι τέτοιων τιμητικών τίτλων.

Συχνά συνεργάζεται με μεγάλους και σημαντικούς οργανισμούς για την διεξαγωγή διαγωνισμών, περισσότερους από τους οποίους έγιναν θεσμός. Επιγραμματικά να αναφέρουμε: «Το Λεμεσιανό Καρναβάλι», σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, «Αμπέλια και κρασιά της Κύπρου», σε συνεργασία με την οινοβιομηχανία ΣΟΔΑΠ και το Συμβούλιο Αμπελοοινικών προϊόντων, «Η Γερμασόγεια του Σήμερα», σε συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας, «Άγιος Αθανάσιος – Πολιτιστική Κληρονομιά», σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, «Η Οδοντιατρική στη ζωή μας», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λεμεσού. Ακόμα, σε συνεργασία με τα ’14 Κουμανταροχώρια Κύπρου’ έγινε το καλοκαίρι του 2011 μεγάλη φωτογραφική έκθεση με θέμα ‘Η Κουμανταρία και τα 14 χωριά της’.

Οι στόχοι της ΦΕΚ Λεμεσού για το άμεσο μέλλον είναι, κυρίως, η συνέχιση των καλών εκδηλώσεων της καθώς και των σημαντικών συνεργασιών με άλλους οργανισμούς και ομίλους που σκοπό έχουν την ανύψωση της Φωτογραφικής Τέχνης στη χώρα μας καθώς επίσης και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το Παράρτημα Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου έχει να παρουσιάσει από τη μια πλούσια δραστηριότητα, πάντα με στόχο την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά και από την άλλη να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των μελών της η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης, την κοινή αγάπη που έχουν για την τέχνη της φωτογραφίας. Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της www.cps.com.cy ή ακόμα να επισκεφθεί το οίκημα της για μια από κοντά γνωριμία και μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Μάριος Ιωαννίδης - Πρόεδρος

Μιχάλης Ευσταθίου - Αντιπρόεδρος

Αργυρώ Χριστοδούλου AFIAP - Γραμματέας

Αθηνούλα Καρούζη EFIAP - Ταμίας

Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b - Υπεύθυνη Εκθέσεων

Σοφοκλής Αιπαυλίτης - Μέλος

Γρηγόρης Γρηγοριάδης - Μέλος

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ)

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...