ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25370701

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Εγγεγραμμένοι στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων ως 'Επαγγελματικός Σύνδεσμος Χορού Κύπρου'.

Ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου ιδρύθηκε το 1988. Ιδρυτικά μέλη του υπήρξαν 28 συνολικά δασκάλες χορού από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, ενώ σήμερα αριθμεί πέραν των 100 μελών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Βασικοί στόχοι του Συνδέσμου είναι η προστασία του επαγγέλματος του χορού στην Κύπρο, η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους δασκάλους, χορευτές και χορογράφους, με στόχο την ανέλιξη της τέχνης του χορού στον τόπο μας, καθώς και η ρύθμιση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του Συνδέσμου, αλλά και μεταξύ τρίτων που έχουν σχέση με τον χορό. Στα πλαίσια αυτά, ο Σύνδεσμος πέτυχε ύστερα από πολύχρονες προσπάθειες, την ψήφιση νομοθεσίας που ρυθμίζει τα σχετικά θέματα για την ιδιωτική εκπαίδευση στο χορό, ενώ ένας άλλος σημαντικός του στόχος είναι η προώθηση νομοθεσίας η οποία να ρυθμίζει τα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χορό.

Στον καλλιτεχνικό τομέα ο Σύνδεσμος έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις και σεμινάρια με θέμα τον χορό και σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Αμερικανικό Πολιτιστικό Κέντρο, η Ιταλική Πρεσβεία κ.ά.

Το 1997 ο Επαγγελματικός Σύνδεσμος Χορού Κύπρου ένωσε τις προσπάθειές του με δύο άλλες επιτροπές χορού της Κύπρου – το Περιφερειακό Συμβουλευτικό Σώμα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στην Κύπρο και την Επιτροπή Χορού του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου – με στόχο τη δημιουργία ενός δυνατού φορέα ικανού να διοργανώνει και να προσφέρει στο κοινό της Κύπρου υψηλού επιπέδου παραστάσεις χορού. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν οι παραστάσεις των έργων: «Καρυοθραύστης» 1998, «Συνάντηση Ι – Βραδιά Chopin» 1999, «Κάρμεν και Σύγχρονος Χορός» 1999. Οι τρεις επιτροπές οργανώνουν επίσης σε όλες τις πόλεις Σαββατοκυρίακα Χορού στα οποία προσφέρονται μαθήματα για όλα τα είδη χορού.

Το 1999 οι τρεις συνεργαζόμενες επιτροπές αποφάσισαν την ενοποίηση τους κάτω από την επωνυμία Σύνδεσμος Χορού Κύπρου και παράλληλα δημιούργησαν την χορευτική ομάδα «Μπαλέτο Κύπρου», η οποία μέχρι σήμερα εμφανίστηκε με τις ακόλουθες παραστάσεις: "Ricochet" 2000, «Κοιμωμένη Καλλονή» 2000, «Συνάντηση ΙΙ – Incontro" 2001, «Κοπέλια» 2002. Τέλος, ο Σύνδεσμος εδώ και μερικά χρόνια εκδίδει δικό του έντυπο, με τίτλο «Χοροδρώμενα», στο οποίο φιλοξενούνται κείμενα και ειδήσεις σχετικές με την τέχνη του χορού.

Ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου είναι ιδρυτικό μέλος του «Συντονιστικού».

Επικοινωνία:

Μύρια Στυλιανού, Πρόεδρος, myriadance@primehome.com

Κλέα Πιτσιλλίδου, cpitsillidou@cablenet.com.cy

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...