Διευθυνση

Τ.Θ. 51943, 3509 Λεμεσός
Ρήγα Φεραίου & Ανδρέα Ζάκου 2
3095 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25343488
Fax: 25359433 / 25382952

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΜΕΣΟΣ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΝΕΜΕΣΟΣ ιδρύθηκε το 1981 στη Λεμεσό και είναι ιδρυτικό μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού. Από την έναρξη της δράσης του ο ΝΕΜΕΣΟΣ οργάνωσε ποικιλία εκδηλώσεων αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς με πολιτιστική και κοινωνική.

Ο ΝΕΜΕΣΟΣ με την πολύχρονη δράση του κατάφερε να συμβάλει στην διαιώνιση και ανάπτυξη του πολιτιστικού στοιχείου της Λεμεσού, αναδεικνύοντας την δημιουργικότητα των Λεμεσιανών καθώς και αναπτύσσοντας το φιλάνθρωπο στοιχείο και την αλληλεγγύη των πολιτών. Ανάμεσα στα σημαντικότερα επιτεύγματα του ΝΕΜΕΣΟΣ είναι η αναβίωση παραδοσιακών θεσμών και εορτών όπως τα ανθεστήρια, η συντήρηση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λεμεσού, η δημιουργία του θεσμού της τιμητικής διάκρισης σε άτομα που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της Λεμεσού, η διοργάνωση διαλέξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε κοινωνικά θέματα και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που συνέβαλαν στην προώθηση της υγείας των πολιτών και της ενασχόλησης με δραστηριότητες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πλούσια υπήρξε η δραστηριότητα του Ομίλου και στον εκδοτικό τομέα. Εξέδωσε μεταξύ άλλων: το ‘ΧΡΟΝΙΚΟ’ 1982-1985, την ‘ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ’ 1984, Ημερολόγια και Λευκώματα από το 1982, συμπεριλαμβανομένου και την έκδοση του λευκώματος για τα 15 χρόνια του Ομίλου (1997) κλπ.

Ο ΝΕΜΕΣΟΣ με την δημιουργία νέων ομίλων και συνδέσμων σε επιμέρους τομείς και με το ενδιαφέρον που επέδειξε η τοπική αυτοδιοίκηση για τα ανθεστήρια, έδωσε τη σκυτάλη στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων του σε αυτούς του ομίλους και κατεύθυνε τις δραστηριότητες του στον τομέα των ιδεωδών της UNESCO.

Σήμερα ο ΝΕΜΕΣΟΣ έχει αναδιαταχθεί μετά την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου τον Οκτώβριο 2011 και την ετοιμασία του νέου σχεδίου δράσης του, το οποίο θα προωθήσουν οι νεοσύστατες ομάδες δράσης που αποτελούνται από νέα και παλαιά μέλη του ομίλου.

Το εν λόγω σχέδιο δράσης, βασίζεται στην κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, πνευματική και εν γένει ανάπτυξη της Λεμεσού, στη βάση των σύγχρονων αναγκών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόεδρος: Γιώργος Χριστοφίδης, gchristo.gc@gmail.com

Επικοινωνία: Χριστιάνα Χριστοφίδη

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΜΕΣΟΣ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...