ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

Διευθυνση

Γωνιά Γλάδστωνος 99 & Αντώνη Λουκαϊδη,
Όασης Κωρτ Δ1,
3032 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: +357 25 580650
Fax: + 357 25 584250

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή»

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή», ιδρύθηκε ως σωματείο (μη-κερδοσκοπικός, μη-κυβερνητικός οργανισμός) τον Νοέμβριο του 1992, με την παρουσία δεκάδων καλλιτεχνών, ανθρώπων με πολιτιστική δράση, με όραμα και στόχο έναν κόσμο καλύτερο, μια κοινωνία με αξίες και καλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους της πόλης της Λεμεσού, δηλαδή τη δημιουργία της κοινωνίας του ενεργού πολίτη. Η «Επιλογή» δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό που υπήρχε τότε στα πολιτιστικά δρώμενα της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα.

Σήμερα, η «Επιλογή» είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Κύπρου, με βαθιές κοινωνικές ρίζες και περισσότερα από 250 μέλη, κυρίως νέους, που εμπλέκονται σε τακτικές δραστηριότητες των τεσσάρων χορωδιών μας – Χορωδιακού Εργαστηρίου, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Νέων και της Μικτής Χορωδίας. Η Επιλογή διοργανώνει συναυλίες και φεστιβάλ, ποικίλα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς ζωγραφικής και ανταλλαγές νέων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο με χιλιάδες ακροατές κάθε χρόνο.

Είναι ενεργό μέλος των δικτύων European Choral Association – Europa Cantat, Jeunesses Musicales International, Anna Lindh Foundation NN Cyprus, Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και της Κυπριακής Επιτροπής Μουσικής. Η Επιλογή στηρίζεται από Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ΟΠΑΠ Κύπρου και τα πολλά μέλη της. Από το 2010, τα προγράμματα της Επιλογής τακτικά υποστηρίζονται και από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013» και «Νεολαία εν Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα, Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και έναν ευρύ κύκλο υποστηρικτών και συνεργατών από όλο τον κόσμο, με κύρος και αξιοπρέπεια που αναγνωρίζεται πολύ πέρα των γεωγραφικών συνόρων της Κύπρου. Μαζί με τους διεθνείς οργανισμούς Jeunesses Musicales International και Αραβική Ακαδημία Μουσικής του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, η Επιλογή ιδρύει το Εύρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής το οποίο ξεκεινάει την λειτουργία του από το 2013.

2018-2020 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τατιάνα Τσιέττη - Πρόεδρος

Άκης Ιωαννίδης - Αντιπρόεδρος

Άννα Μόρτη - Γραμματέας

Λίβια Προδρόμου - Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων

Αγγέλα Πισσουρίου - Ταμίας

Φρόσω Κωνσταντινίδη - Μέλος

Παναγιώτης Μιτσούλας - Μέλος

Ηρώ Μιχαήλ - Μέλος

Έλενα Μιχαηλίδου - Μέλος

Κώστας Μπάφας - Μέλος

Ντίνος Ναθαναήλ - Μέλος

Εύη Παρμενίδου - Μέλος

Σταύρος Πετρίδης - Μέλος

Κούλα Σολωμού - Μέλος

Κάρλος Φούττης - Μέλος

Άκης Καλογήρου - Επιλαχών Μέλος

Μαίρη Ανδρέου - Επιλαχών Μέλος

Χριστίνα Χρίστου - Επιλαχών Μέλος

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...