ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

Διευθυνση

Γωνιά Γλάδστωνος 99 & Αντώνη Λουκαϊδη,
Όασης Κωρτ Δ1,
3032 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: +357 25 580650 / 99424727
Fax: + 357 25 584250

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

Πολιτιστική Κίνηση 'Επιλογή'

Λεμεσός 2018

Η Πολιτιστική Κίνηση'' Επιλογή'', είναι μη κερδοσκοπικό, εθελοντικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1992 και έχει ως όραμα την προαγωγή, βελτίωση και ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής στη Κύπρο και τη πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων.

Σήμερα, η «Επιλογή» είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Κύπρου, με περισσότερα από 250 φίλους και μέλη, που εμπλέκονται σε θεσμοθετημένες δράσεις του σωματείου ή και είναι μέλη των χορωδιών της.

Η «Επιλογή» δραστηριοποιείται στη προώθηση και ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής και συνείδησης. Αυτή τη περίοδο στο σωματείο λειτουργούν με επιτυχία 6 χορωδιακά τμήματα που καλύπτουν ηλικιακά όλο το πληθυσμό. Παιδικό εργαστήρι Piccolo, Μουσικό παιδικό εργαστήρι , Παιδική χορωδία, Μικτή χορωδία, Cantus Novus και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Novus Femina, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Αγγελίνας Νικολαΐδου.

Η Πολιτιστική Κίνηση'' Επιλογή'', πέραν της συμμετοχής της σε όλο το φάσμα της πολιτιστικής ζωής της Κύπρου, διοργανώνει ετήσιες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις όπως Ετήσιο Αφιέρωμα στη ποίηση, Συναυλίες , Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό και Διαγωνισμό Ζωγραφικής Νέων.

Συμμετέχει σε Χορωδιακά Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς στο εξωτερικό, έχοντας λάβει διεθνή βραβεία.

Η Πολιτιστική Κίνηση'' Επιλογή'' έχει αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο συνεργασίας με ανάλογους οργανισμούς από Ευρώπη και Αραβικές χώρες.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης Χορωδιών ''Europa Cantat'', αντιπροσωπεύει στη Κύπρο το ''Jeunesses Musicales Ιnternational'', συνεργάζεται με το ίδρυμα ''Anna Lindh Foundation'' και την Αραβική Ακαδημία Μουσικής ''The Arab Academy of Music'' .

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Μουσικής για νέους ''Euro-Arab Youth Music Center'' και εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.

Αξιοποιώντας το διεθνές δίκτυο συνεργασιών της, η Επιλογή, διοργανώνει μεταξύ άλλων, το Διεθνές Φεστιβάλ Choral Crossroads με τη συμμετοχή χορωδιών από Ευρώπη και Αραβικό κόσμο και

σε συνεργασία με το''Euro-Arab Youth Music Center'' υποστηρίζει τη τακτική διοργάνωση της μουσικής κατασκήνωσης και συναυλίας ΄'Etno Cyprus'' με συμμετοχές νεαρών μουσικών από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Οι πόροι του σωματείου, προέρχονται από συνδρομές , δωρεές, χορηγίες και εισπράξεις από εκδηλώσεις.

2018-2020 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τατιάνα Τσιέττη - Πρόεδρος

Άκης Ιωαννίδης - Αντιπρόεδρος

Άννα Μόρτη - Γραμματέας

Λίβια Προδρόμου - Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων

Αγγέλα Πισσουρίου - Ταμίας

Φρόσω Κωνσταντινίδη - Μέλος

Παναγιώτης Μιτσούλας - Μέλος

Ηρώ Μιχαήλ - Μέλος

Έλενα Μιχαηλίδου - Μέλος

Κώστας Μπάφας - Μέλος

Ντίνος Ναθαναήλ - Μέλος

Εύη Παρμενίδου - Μέλος

Σταύρος Πετρίδης - Μέλος

Κούλα Σολωμού - Μέλος

Κάρλος Φούττης - Μέλος

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ “ΕΠΙΛΟΓΗ”

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...