ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Διευθυνση

Γλάδστωνος 100,
3040 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25745112, 99525596
Fax: 25745002

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού είναι ο κατ’ εξοχήν φορέας που υπηρετεί την τέχνη του κινηματογράφου στη Λεμεσό. Η ιδρυτική της Συνέλευση έγινε στις 12 Μαΐου 1974 στο οίκημα της τότε «Λεμεσιανής Μπουάτ».

Βασικοί στόχοι της Λέσχης είναι η προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου στην Κύπρο, η γνωριμία του κοινού με το έργο σημαντικών δημιουργών καθώς και με τα επιτεύγματα σημαντικών εθνικών κινηματογράφων, η ενημέρωση των φίλων του καλού κινηματογράφου για τις τάσεις και αναζητήσεις σύγχρονων αξιόλογων σκηνοθετών, η εξάπλωση γενικά της κινηματογραφικής παιδείας στον τόπο μας.

Η πρώτη προβολή της Λέσχης έγινε στις 31/5/1974 στο σινεμά ΑΡΙΕΛ με την ταινία του Τζίλο Ποντεκόρβο «ΚΟΥΕΜΑΝΤΑ». ΄Εκτοτε συνεχίζει ανελλιπώς, με ελάχιστες διακοπές, τη λειτουργία της προβάλλοντας πάνω σε τακτική εβδομαδιαία βάση εκλεκτές ταινίες του παγκόσμιου, του ελλαδικού και του κυπριακού κινηματογράφου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στόχων της διοργανώνει κατά καιρούς διάφορα αφιερώματα, είτε σε μεγάλους δημιουργούς, είτε σε εθνικούς κινηματογράφους, είτε σε θεματικές ενότητες,

Ένας άλλος τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός της επιμόρφωσης του κοινού σχετικά με την κινηματογραφική τέχνη, την ιστορία της κλπ. Σ’ αυτά τα πλαίσια μοιράζει ανελλιπώς στους θεατές της ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια σε όλες τις προβολές, ενώ κατά καιρούς διοργανώνει διαλέξεις και συζητήσεις με διάφορα θέματα, καθώς και συναντήσεις μεταξύ των μελών και φίλων της για την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση.

Η Κινηματογραφική Λέσχη συνεργάζεται επίσης με άλλους φορείς, όπως οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο κλπ., στη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων όπως το αφιέρωμα «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο», οι «Κινηματογραφικοί Ορίζοντες» κλπ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού είναι ιδρυτικό μέλος του «Συντονιστικού».

------------------------------------------------------

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2016-2017

Πρόεδρος: Νίκος Σύννος

Αντιπρόεδρος: Ανθούλης Μαυρογιάννης

Ταμίας: Μαρία Νύσση

Γραμματέας: Ιάνθη Παπαδήμα

Μέλη: Κώστας Μακρίδης

Νεκτάριος Μαυρογιάννης

Ορέστης Παπαχαραλάμπους

Κυριάκος Χαραλάμπους

Ιοκάστη Χατζηπολυδώρου

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...