ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΛΗΝ ΛΑΝΙΤΗ

Διευθυνση

Τ.Θ. 50203,
3602 Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25342123
Fax: 25342125

Μαθε περισσοτερα

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΛΗΝ ΛΑΝΙΤΗ

To Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2001 από τα τέκνα του Ευαγόρα και της Κάθλην Λανίτη, Κώστα, Πλάτωνα, Μάριο και Ισαβέλα. Έχει εγγραφεί με βάση τον νόμο ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τη Λεμεσό. Το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη διοικείται από εντεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Πλάτωνα Ε. Λανίτη. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η διατήρηση της μνήμης του Ευαγόρα Λανίτη και η συνέχιση της κοινωνικής του προσφοράς.

Το Ίδρυμα οργανώνει και επιχορηγεί εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα οι οποίες προβάλλουν τα ανθρώπινα επιτεύγματα.

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη έχει διοργανώσει τόσο με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και με διεθνής Οργανισμούς μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων όπως είναι οι εκθέσεις: ‘Στο Φως της Σκιάς’, όπου γίνεται αναδρομή στην ιστορία του θεάτρου σκιών. ‘Φωτίζοντας το Αθλούμενο Σώμα’, σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης η οποία ήταν αφιερωμένη στην αναγέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Την έκθεση ‘Υφαίνοντας τους ελληνικούς Μύθους’, σε συνεργασία με το Μουσείο Petit Palas του Παρισιού, έκθεση αφιερωμένη στα υφαντά του 17ου αιώνα, τις εκθέσεις ‘Hyperlinks’, ‘Τέρπανδρος – Αναδημιουργίες Αρχαίων Μουσικών Οργάνων’, «Η ανθρώπινη μορφή στη νεώτερη Κυπριακή τέχνη-οι πρώτες γενιές» η οποία παρουσιάζει σημαντικούς Κύπριους Καλλιτέχνες, η έκθεση «Ματιά στην Κύπρο», ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Κύπρο του 19ου και 20ου αιώνα, η έκθεση «ΕΝΔΥΕΣΘΑΙ, Για ένα μουσείο πολιτισμού του ενδύματος», στην οποία παρουσιάζονταν μουσειακά κομμάτια ενδυμασίας από τον 18ο μέχρι τον 21ο αιώνα, η έκθεση «Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» η οποία παρουσίαζε λειτουργικά ομοιώματα από κατασκευές των αρχαίων Ελλήνων, η έκθεση «Διάλογος με τα σύγχρονα ρεύματα και αναζήτηση ταυτότητας» με Κύπριους καλλιτέχνες Β’ γενεάς, οι εκθέσεις «Το Σώμα: Ιστορίες και Αναπαραστάσεις», και «Το Αντικείμενο: Ιστορίες και Αναπαραστάσεις» με έργα Κυπρίων καλλιτεχνών Γ’ γενεάς και βεβαίως διεθνούς εμβέλειας εκθέσεις όπως η έκθεση «O Toulouse-Lautrec και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Αθήνα» και η «Η πλήρης συλλογή γλυπτών του Edgar Degas».

Επίσης, το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη έχει διοργανώσει τρεις εκδόσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Θάλασσας Κύπρου «Ναυτίλος», τα έτη 2008, 2010 και 2012.

Διευθύντρια: Κατερίνα Λουί Νικήτα

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΛΗΝ ΛΑΝΙΤΗ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...