ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 25 343903
Fax: 25 749663

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

Το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πολυπολιτισμικής βάσης θεατών στην Κύπρο, με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, τοπικού και διεθνή χαρακτήρα, στη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό και την όπερα.

Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού δημιούργησε τη στέγη και οργανισμό Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ, αγοράζοντας το Φεβρουάριο του 1991 το εγκαταλελειμμένο σινεμά ΡΙΑΛΤΟ και προχωρώντας στην αποκατάσταση, αναβάθμιση και επαναλειτουργία του.

Το Διοικητικό του Συμβούλιο διορίζεται κάθε 2 χρόνια από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού. Τη διετία 2010-12 αυτό απαρτίζεται από τους Ντίνο Μαστορούδη – Πρόεδρο και τους Κωστάκη Παπαϊωάννου, Ιωσήφ Λένιν, Γιάννο Βαλανίδη, Χρίστο Σιαμαρή, Ρίκκο Αγαθοκλέους και Φωτεινή Μιχαηλίδου – Μέλη.

Το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ διατηρώντας σημαντικά κομμάτια από το παρελθόν του αλλά με σύγχρονη υποδομή κ΄εξοπλισμό, υποδέχτηκε ξανά το κοινό, το Μάιο του 1999, με μια σειρά από λαμπρές πολιτιστικές παραστάσεις στην παρουσία μεταξύ άλλων, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μιχάλη Κακογιάννη, και άλλων εκλεκτών προσωπικοτήτων από Κύπρο και Ελλάδα.

Κάθε χρόνο διοργανώνει πέραν των 160 εκδηλώσεων συγκεντρώνοντας 60.000 σχεδόν θεατές. Επιχορηγείται ετήσια από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου κ.α.

Αποστολή του οργανισμού

• Η διοργάνωση ενός μεγάλου φάσματος επαγγελματικών καλλιτεχνικών, η καθιέρωση θεσμικών σημαντικών διοργανώσεων στη Λεμεσό και η γενικότερη συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

• Η ανταπόκριση στις ανάγκες και αναζητήσεις του κοινού , των καλλιτεχνών και των χορηγών ως ζωντανός, ενεργός και αποτελεσματικός πολιτιστικός οργανισμός.

• Η ενίσχυση της πολιτιστικής ενεργοποίησης οικονομικά αδύναμων ομάδων διαμέσου της διατήρησης του ύψους του εισιτηρίου σε χαμηλά επίπεδα, ή και πλήρους επιδότησης του.

• Η παραχώρηση της δυνατότητας χρήσης του θεάτρου και της υποδομής του, στους Κύπριους δημιουργούς και οργανισμούς, να παρουσιάσουν έργα τους.

• Η διατήρηση της πρωτοπορίας του οργανισμού στη χρήση σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας και διαφήμισης, μέσω της αποτελεσματικής χρήσης της διαδικτυακής τεχνολογίας. Η επικοινωνία, ανταλλαγή και προσέλκυση νεανικού κοινού μέσα από σύγχρονες πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα.

• Η έγκαιρη παροχή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του θεάτρου στην Κύπρο και το εξωτερικό, στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

• Η συμβολή του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ στην ανάπτυξη μιας πολιτιστικής διάστασης της Λεμεσού ως πόλης με ξεχωριστό πολιτιστικό προφίλ και δραστηριότητες, μέσα από εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργανώνονται.

• Η πολυεπίπεδη ένταξη της Πλατείας Ηρώων, μιας σημαντικής πλην μέχρι πρόσφατα υποβαθμισμένης περιοχής, στη ζωή της Λεμεσού.

• Η οργάνωση ξεναγήσεων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την εξοικείωσή τους με το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ ως χώρο και πολιτιστικό οργανισμό αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις .

Διοικητικό Συμβούλιο

Κίκης Καζαμίας Πρόεδρος

Ανθή Ζαχαριάδου Γραμματέας

Ρίκκος Αγαθοκλέους Μέλος

Άδωνης Φλωρίδης Μέλος

Πηνελόπη Ονησιφόρου Μέλος

Μαρία Κυριάκου Μέλος

Έλενα Αντωνίου Μέλος

Πέτρος Κίζας Μέλος

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...