ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Διευθυνση

Γωνία Δημήτρη Μητρόπουλου & Τζαμί
(πρώην Β' Δημοτική Αγορά)
Λεμεσός

Τηλεφωνικη eπικοινωνια

Τηλ: 96458399
Fax: 22344270

Μαθε περισσοτερα

Ηλεκτρονικη Επικοινωνια

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Τον Οκτώβριο του 1987, ο Αντρέας Χριστοδουλίδης μετά από θεατρική απομόνωση από τα υπάρχοντα θεατρικά σχήματα, κατέληξε να χτίζει το όραμά του από την αρχή, λίγα μέτρα από την πράσινη γραμμή. Η υποβαθμισμένη τότε περιοχή της Πύλης Αμμοχώστου, άρχισε με το "Θέατρο Ένα" να αναπτύσσεται πολιτιστικά. Η κρατική επιχορήγηση δεν υπήρχε ακόμη. Ο στόχος ήταν να συμπληρωθεί ένα κενό που υπήρχε στο θεατρικό χώρο. Ένα κενό στον πρωτοποριακό χώρο. Ειδικά το νέο κοινό ήθελε πιο πειραματικές, εναλλακτικές παραστάσεις.

Από πλευράς υποδομής, η τελευταία κίνηση του «Θέατρο Ένα», μας μετέφερε στη συμπρωτεύουσα, αφού από τo 2004 ο Δήμος Λεμεσού επέλεξε το "Θέατρο Ένα" και μας παραχωρήθηκε η Β' Δημοτική Αγορά Λεμεσού.

Με αφετηρία τις εμπειρίες και τη γνώση της δημιουργίας και λειτουργίας του θεάτρου ένα στις παλιές αποθήκες του Δήμου Λευκωσίας, το "Θέατρο Ένα" προχώρησε στην αναστήλωση του χώρου, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου πολλαπλής χρήσης για θέατρο, χορό, εκθέσεις, θεατρικά σεμινάρια, θεατρικές αναγνώσεις, συναυλίες.

Ευρισκόμενη δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο στην καρδιά του ιστορικού πυρήνα της Λεμεσού, η Αγορά αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την Πολιτιστική διαδρομή της πόλης, αφού από την αρχή της λειτουργίας της τον Σεπτέμβριο του 2006 έχει φιλοξενήσει ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα.

Διοικητικό Συμβούλιο

Κλείτος Ιωάννου Πρόεδρος

Ρικκος Μαππουρίδης Γραμματέας

Γιάννος Ευσταθίου Ταμίας

Παντελής Κούρος Μέλος

Αντρέας Χριστόπουλος Μέλος

Γιώργος Ιωάννου Μέλος

Φωτογραφικό Γκαλερί

  • ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

|<| Πίσω στα Μέλη

ωρες λειτουργιασ

Δευτέρα – Παρασκευή (εκτός Τετάρτης)
9:00 – 13:00

Τετάρτη
15:00 – 19:00

(Κλειστά το Σαββατοκυρίακο)

Επικοινωνια

Τηλ: +357 25749179
Fax: +357 25 749087

syntonistiko@cytanet.com.cy facebook page
Περισσότερα...